Conferinta Nationala de Pneumologie Pediatrica

pneumo 2014

Dragi colegi,

Îmi face o deosebită plăcere și onoare să vă invit în numele Comitetului de Organizare și a Comitetului Științific, să participați la cea de a VI-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică cu participare internațională, care va avea loc la București, în perioada 24-26 aprilie 2014.

Acest eveniment de anvergură reuneşte personalităţi marcante ale pneumologiei pediatrice contemporane, din ţară și din străinătate, reprezentând garanţia calităţii știinţifice ale acestei manifestări științifice. Temele principale ale Conferinței acoperă o gamă largă de subiecte semnificative pentru preocupările actuale ale pneumologiei pediatriei româneşti.

Vă aștept cu drag,
Prof. Univ. Dr. Doina Anca Pleșca
Președinte conferință

Conferinta Nationala de Pediatrie 2 - 5 aprilie 2014

Conferinta Nationala de Pediatrie se va desfasura in perioada 2 -5 aprilie, in Bucuresti in cadrul salilor de conferinta de la Crystal

Palace Ballroms

conferinta

Temele principale ale Conferintei sunt Urgente pediatrice si Boli cronice la copil. Programul Stiintific cuprinde urmatoarele sectiuni: 1. Conferinte; 2. Comunicari orale; 3. Postere (vizionare si sustinere orala)

 

1. Conferintele vor aborda teme de larg interes pentru practica, precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul pediatriei.

2. La sectiunile Comunicari orale si Postere vor fi prezentate studii clinice si experimentale din domeniul pediatriei. Va fi incurajata participarea medicilor tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

 

Noutati: In cadrul Conferintei Nationale de Pediatrie 2014 vor fi sustinute si prezentari State-of-the-Art in Terapia Intensiva Pediatrica.

Prof. Dr. Mircea NANULESCU                                                                                                Prof. Dr. Adrian GEORGESCU

Presedintele Conferintei                                                                                                        Co-Presedintele Conferintei

Prof. Dr. Marin BURLEA

Presedintele Societatii Romane de Pediatrie

Pentru informatii suplimentare, puteti lua legatura cu urmatoarele persoane:

D-na Mihaela Ene, tel: 0742 155 503

D-ra Denisa Roman, tel: 0742 155 511

Prof. Dr. M. Nanulescu, tel: 0744 510 287

Va asteptam cu drag!

Mai multe informatii pe site-ul institutiei (aici)

IN MEMORIAM

vp Joi 16 ianuarie 2013 s-a stins din viata prof. dr. Valeriu Popescu, Profesorul nostru si al profesorilor nostri.

 

A plecat dintre noi cu aceeasi discretie si demnitate care i-au definit intreaga viata, chiar daca ultimii ani i-au fost incercati de o grea suferinta.

 

Personalitatea sa coplesitoare ne-a marcat profund pe noi toti, elevii, discipolii sai. De la Profesorul nostru am invatat “primum non nocere”, principiu care ar trebui sa guverneze activitatea oricarui medic, dar am invatat si gandirea medicala, am invatat decenta comportamentului fata de pacientii  nostri, devotamentul fata de profesia noastra atat de greu incercata in ultimii ani, am invatat ca in fiecare zi trebuie sa adaugam cate ceva in plus la cunostintele noastre si am invatat mai ales valoarea muncii in echipa.

 

Pentru ca Profesorul nostru, extrem de generos, a lasat in urma o adevarata echipa, cea a pediatrilor de la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu”: prof. dr. D. Dragomir, prof. dr. C Arion, prof. dr. Doina Plesca, conf. dr. Victoria Hurduc si multi altii, care ne-am format ca medici si cadre didactice sub severa, riguroasa dar si generoasa sa conducere.

 

Severitatea, rigoarea, disciplina neabatuta au caracterizat intreaga cariera medicala si didactica a Profesorului, cariera prodigioasa inceputa in 1951 odata cu absolvirea Facultatii de Pediatrie; in scurta vreme este remarcat de prof. dr. Alfred Rusescu si cooptat in echipa acestuia ca asistent universitar. Pediatru ilustru al vremii, sef de scoala, prof. dr. Rusescu a constituit modelul Profesorului nostru, model de la care nu s-a abatut intreaga viata. Devenit conferentiar, preia in 1977 conducerea Clinicii de Pediatrie denumita in prezent “Dr. Victor Gomoiu”, reusind prin inteligenta, intuitie, simt al valorii sa-si alcatuiasca in jurul sau o echipa . Devenit profesor universitar, isi continua neobosit activitatea medicala si didactica, in acelasi timp publicand numeroase carti si tratate de specialitate care l-au facut cunoscut intregii comunitati medicale din Romania,, studenti si  medici bucurandu-se astfel de accesul la o literatura medicala de inalta calitate intr-o vreme in care informatia medicala era greu de gasit. Au fost si sunt inca considerate lucrari de referinta colectia de monografii “Diagnostic si tratament in pediatrie”, “Diagnostic clinic si radiologic in pediatrie”, volumul III al Tratatului de Pediatrie, “Algoritm diagnostic si terapeutic in pediatrie”, cursurile litografiate destinate studentilor numarand peste 3500 de pagini, “Patologia aparatului respirator la copil”, cele 2 volume de Neurologie Pediatrica, precum si multe alte lucrari publicate sau communicate, 3 dintre ele fiind premiate cu premii ale Academiei Romane.

 

Pasiunea si devotamentul care i-au marcat intreaga activitate profesionala l-au sustinut permanent in dorinta de a acoperi cat mai multe aspecte ale pediatriei. A fost multi ani presedinte al Societatii Romane de Pediatrie, redactor sef al Revistei Romane de Pediatrie, a organizat numeroase congrese nationale de pediatrie. O dovada a responsabilitatii cu care privea educarea tinerelor generatii de medici pediatri o constituie preocuparea constanta pentru organizarea sedintelor Societatii de Pediatrie filiala Bucuresti.

 

Avand un impresionant ascendent profesional, fiind o personalitate puternic marcanta a lumii medicale, a devenit  decanul Facultatii de Pediatrie, apoi prorector didactic al UMF “Carol Davila”, contribuind si in acest mod la imbunatatirea calitatii invatamantului medical romanesc. Meritele deosebite i-au fost recunoscute prin atribuirea calitatii de membru titular al Academiei de Stiinte Medicale Romane si prin decernarea titlului de Doctor Honoris Causa de catre UMF “Grigore T. Popa” Iasi si de catre Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie “Nicolae Testemitanu” Chisinau.


Pensionarea nu a insemnat nicidecum incetinirea ritmului activitatii Profesorului, care a continuat sa fie la fel de prezent in mijlocul nostru, in Spitalul “Dr. Victor Gomoiu”. Nu a fost profesor consultant doar cu numele; el era permanent acolo pentru noi, o enciclopedie medicala, o sursa inepuizabila de experienta profesionala, oricand gata sa consulte orice pacient, mereu sobru, discret, dar mereu disponibil pentru noi, “echipa”, atunci cand aveam probleme, nedumeriri  la cazurile dificile.

 

Plecarea dintre noi a Profesorului Valeriu Popescu lasa in urma amintirea unui mare om, model de dascal pentru multe generatii de studenti si tineri medici, personalitate marcanta a lumii medicale pentru o indelungata perioada, clinician si savant totodata, care si-a urmat cu hotarare vocatia pana aproape de  sfarsitul vietii.

 

Noi toti cei care am avut privilegiul de a-l avea drept model profesional  pe acest Profesor de exceptie ii suntem profund recunoscatori pentru tot ceea ce ne-a daruit si ii vom pastra vie amintirea.

 

Odihneasca-se in pace!

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Conferinta de Pediatrie cu tema "Actualitati in pediatrie in cadrul Expomedica 5-8 iunie 2012"

 

 

 

 

 

Societatea Romana de Pediatrie

5 iunie 2012

Sala N. Balcescu, orele 10.30 – 16.30

 

Actualitati in pediatrie

10.30 – 11.10

Rolul corticoterapiei in bolile aparatului respirator la copil

Prof. Dr. Dumitru Oraseanu

11.10 – 11.50

Abordarea clinica si terapeutica in astmul pediatric

Prof. Dr. Doina Anca Plesca

11.50 – 12.20

Convulsiile febrile

Sef de lucrari Dr. Felicia Cora

Pauza: 12.20 – 12.50

12.50 – 13.20

Sindroame dismorfice in pediatrie

Sef de lucrari Dr. Andrei Zamfirescu

13.20 – 13.55

Actualitati in abordarea diagnostic si terapeutica a ITU febrile la sugar si copilul mic

Conf. Dr. Mihaela Balgradean

13.55 – 14.30

Progrese si perspective in malnutritie la copil

Conf. Dr. Victoria Hurduc

14.30 – 15.00

Actualitati in boala celiaca

Sef de lucrari Dr. Gabriela Lesanu

Pauza: 15.00 – 15.30

15.30 – 16.00

Afectarea hepatica in bolile genetice

Sef de lucrari Dr. Dana Pacuraru

Actualitati in pediatrie

16.00 – 16.30

Diagnosticul molecular in leucemiile acute la copil

Sef de lucrari Dr. Anca Colita

16.30 Inchiderea manifestarii

 

http://www.srped.ro

 

_________________________________________________________________________________________

Conferinta de pneumologie pediatrica, Craiova 5-7 aprilie 2012

Sectia de Pneumologie Pediatrica a Societatii Romane de Pneumologie si UMF Craiova au organizat in perioada 5- 7 aprilie 2012: A V-a Conferinta Nationala de Pneumologie Pediatrica.


Pentru mai multe informatii referitoare la programul conferintei va rugam sa accesati:

 

http://mail.rotravelplus.com/cnpp2012/content.php?program&lang=ro

 

_________________________________________________________________________________________


Congresul National de Pediatrie 2011

In perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2011, la Rin Grand Hotel, in Bucuresti a avut loc cel de-al X-lea Congres National de Pediatrie care s-a bucurat de participare internationala atat in randul exponantilor cat si in randul vorbitorilor. Pentru mai multe detalii referitoare la congres, precum si referitor la Certificatele de Participare va rugam sa accesati: http://www.congrespediatrie2011.ro

 

 CONFERINTA NATIONALA DE PNEUMOLOGIE PEDIATRICA 24-26 APRILIE

In perioada 24-26 aprilie sunteti invitati sa participati la cea de-a 6-a conferinta nationala de pneumologie pediatrica

Acest eveniment reuneste personalitati marcante ale pneumologiei pediatrice contemporane din tara si strainatate, reprezentand garantia calitatii stiintifice ale acestei manifestari. Temele principale ale Conferintei acopera o gama larga de subiecte semnificative pentru preocuparile actuale ale pneumologiei pediatrice romanesti.


pneumologie 2014

(citeste mai multe aici)

_________________________________


CONFERINTA NATIONALA DE PEDIATRIE 2-5 APRILIE 2014


Temele principale ale Conferintei sunt Urgente pediatrice si Boli cronice la copil. Programul Stiintific cuprinde urmatoarele sectiuni: 1. Conferinte; 2. Comunicari orale; 3. Postere (vizionare si sustinere orala)

1.Conferintelevor aborda teme de larg interes pentru practica, precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul pediatriei. 
2. La sectiunileComunicari oralesiPosterevor fi prezentate studii clinice si experimentale din domeniul pediatriei. Va fi incurajata participarea medicilor tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

(citeste mai multe aici)

 

______________________________________

 

PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI - Directia Generala  Dezvoltare si Investitii

 

Primaria Municipiului Bucuresti anunta inceperea activitatilor proiectului "Reabilitarea, modemizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr.Victor Gomoiu ", Cod SMIS 31312, locul de implementare fiind Ambulatoriul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din Str. Prieteniei 2A, (fosta Rodul Pamantului, nr.2 bis), sector 3.

 

Citeste mai mult aici

____________________________________________

IN MEMORIAM

 

Joi 16 ianuarie 2013 s-a stins din viata prof. dr. Valeriu Popescu, Profesorul nostru si al profesorilor nostri.

 

A plecat dintre noi cu aceeasi discretie si demnitate care i-au definit intreaga viata, chiar daca ultimii ani i-au fost incercati de o grea suferinta. Citeste mai multe aici


____________________________________________

 

CONFERINTA NATIONALA DE PEDIATRIE 2013

 

Societatea Romana de Pediatrie si Asociatia Medicala Romana organizeaza in perioada 4-6 aprilie 2013, la Bucuresti, Conferinta Nationala de Pediatrie.

 

Tema principala conferinta: Ghiduri si Protocoale in Pediatrie.

 

La manifestare sunt asteptati peste 1500 medici participanti cu specialitatea pediatrie precum si medici cu specialitati conexe.

Citeste mai mult aici

____________________________________________


ACTUALITATI IN PEDIATRIE - ExpoMedika 2012

 

In cadrul expozitiei EXPOMEDIKA care v-a avea loc inincinta ROMEXPO in perioada 05-08 iunie 2012 si in colaborare cu SOCIETATEA ROMANADE PEDIATRIE se vor desfasura: conferinte, congres medical, demonstratii si ateliere aplicative, mese rotunde si dezbateri. Conferintele medicale vor avea accesul liber si sunt creditate cu puncte EMC.

 

ExpoMedika a II-a editie este un concept nou, care isi bpropune sademonstreze faptul ca pot fi create proiecte constructive si beneficepentru sistemul romanesc de sanatate.Citeste mai multe aici

 

____________________________________________

Harta instituțiilor medicale pediatrice din București

S-a lansat site-ul www.pedimap.ro, prima hartă online ce reunește instituții medicale cu competențe pediatrice din București. Pedimap.ro este o platformă online creată special pentru părinți de către compania farmaceutică Abbott și susținută de Societatea Română de Pediatrie.

Descoperă drumul cel mai scurt către sănătatea copilului tău alături de pedimap.ro și Spitalul Dr. Victor Gomoiu: http://spitalul-de-copii-dr-victor-gomoiu.pedimap.ro

Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu"  -  Copyright 2010 - 2011 © Toate drepturile rezervate